Messi-loos FC Barcelona verslaat ploeg van Lestienne met geniale goals

10-03-2018 22:52
2

FC Barcelona heeft op bezoek bij hekkensluiter Malaga een zakelijke 0-2 overwinning geboekt. Daardoor is de voorsprong op nummer twee Atlético Madrid nu elf punten.

Barcelona trad aan zonder Lionel Messi, die buiten de wedstrijdselectie was gelaten vanwege de geboorte van zijn derde kind. Ook zonder de Argentijn ging het Barcelona goed af. Luís Suarez kopte na vijftien minuten de 0-1 binnen, na een weergaloze voorzet van linksback Jordi Alba. Philippe Coutinho maakte er dertien minuten later 0-2 van en leek het duel in het slot te gooien. Twee minuten later kreeg Samuel Garcia Sanchez een rode kaart vanwege een zware overtreding op Alba.

Malaga kreeg in de tweede helft nog wel grote mogelijkheden om de wedstrijd weer spannend te maken, maar die werden gemist. Barcelona leek het wel prima te vinden en speelde de wedstrijd rustig uit. Maxime Lestienne kwam na een uur voetballen op het veld, maar kon het tij niet keren.