Alles wat ik bereik, alles wat ik krijg dankzij het voetbal, dank ik aan hem

"Alles wat ik bereik, alles wat ik krijg dankzij het voetbal, dank ik aan hem"

05-03-2018 23:52

José Izquierdo verloor zijn broer toen hij nog maar veertien jaar oud was. Hij kwam om het leven tijdens een auto-ongeluk nadat hij ’s nachts in slaap viel achter het stuur. De Colombiaan vertelde over die moeilijke periode tijdens een interview met The Times.

"Hij speelde ook voetbal, maar was niet fanatiek doordat hij te veel van het leven hield. Mijn broer zorgt nog steeds voor mij, zoals een engel op mijn schouder", vertelde Izquierdo. "Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een auto-ongeluk gehad, al waren er wel veel gevaarlijke momenten waarop ik had kunnen crashen. Maar toch gebeurt het niet en dat is dankzij hem."

"Hij was echt een fantastische broer", ging de winger verder. “Hij was mijn beste vriend en zei altijd dat ik van het leven moest genieten. Mocht hij nog leven dan denk ik niet dat ik zou voetballen. Dingen gebeuren in het leven met een reden. Volgens mij gaf zijn dood mij de kracht om het te maken als voetballer. Alles wat ik bereik, alles wat ik krijg dankzij het voetbal, dank ik aan hem."