Nieuwe sensatie in 1B? Ik wil terug international worden

Nieuwe sensatie in 1B? "Ik wil terug international worden"

16-02-2018 18:16

Sinds dinsdag loopt  Rubin Okotie rond op het Kiel. De voormalig Oostenrijks international hoopt bij Beerschot-Wilrijk zijn loopbaan te herlanceren. 

Okotie kent een vreemde loopbaan. In eigen land viel hij op bij Austria Wien. Dat leverde hem een transfer op naar 1. FC Nürnberg. Dat werd geen groot succes. Nadien kwam hij dankzij STVV in België terecht. Via via kwam de aanvaller in China terecht. "Na anderhalf jaar werd mijn contract bij Beijing eind januari in onderling overleg verbroken", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Okotie koos eieren voor zijn geld. "De club had een nieuwe buitenlandse spits gehaald en in China mag je maximaal drie buitenlanders in je kern hebben. Zo dreigde ik overbodig te worden. Als vrije speler kwam ik plots bij Beerschot-Wilrijk in beeld en die interesse werd snel omgezet in een concrete overeenkomst. Ik hou wel van een uitdaging en die ligt hier op me te wachten. Samen met de ploeg wil ik geschiedenis schrijven en promoveren naar Eerste Klasse",

Via Beerschot-Wilrijk hoopt Okotie zich weer in de kijker van de Oostenrijkse nationale ploeg te spelen. "Overigens hoop ik nu opnieuw in beeld te komen bij de Oostenrijkse A-ploeg, in 2016 was ik er nog bij op het EK. Hopelijk kom ik hier weer boven water."