We moesten een clausule in het contract van Tielemans laten opnemen

"We moesten een clausule in het contract van Tielemans laten opnemen"

08-02-2018 18:50
2

Youri Tielemans zag afgelopen zomer zijn sterk seizoen bij RSC Anderlecht bekroond worden met een transfer naar AS Monaco. Een succesverhaal voor Anderlecht, waar hij werd opgeleid. Vooral voor Herman Van Holsbeeck dan, die hemel en aarde bewoog voor de middenvelder.

De jonge Tielemans, waarvan beide ouders leerkrachten zijn, vonden niet dat voetbal de prioriteit van hun zoon moest worden. "Toen we over het eerste contract gingen praten met zijn ouders, was geld niet belangrijk. Hij moest eerst zijn diploma halen en daardoor hebben we een clausule in zijn contract moeten laten zetten dat er iemand zich moest bezighouden met zijn schoolprestaties", vertelt Van Holsbeeck.

Dat loonde ook uiteindelijk. De middenvelder groeide uit tot een sterkhouder bij Anderlecht en moet zich nu bewijzen bij AS Monaco. Van Holsbeeck gelooft dat Tielemans nog enorm kan groeien. "Ik denk dat Tielemans op termijn een belangrijke rol gaat spelen bij de Rode Duivels en dat hij binnen vier à vijf jaar de leider van de Belgen gaat zijn. Ik zie hem dan ook wel de kapitein worden van de Rode Duivels", zei Van Holsbeeck aan VTM.