Oostende trekt aan het langste eind in West-Vlaamse derby

20-01-2018 21:44
1

Zaterdagavond stond de wedstrijd tussen KV Oostende en KV Kortrijk op het programma. Oostende won de West-Vlaamse derby met 2-1 en hield zo de drie punten aan de kust.

Kortrijk zette de thuisploeg meteen onder druk. De eerste kansjes waren dan ook voor KVK. Toch was het Oostende dat de score opende in de achtste minuut. Banda met de hoekschop, Tomasevic kopte binnen. 1-0. Kortrijk bleef naar voren trekken, maar tien minuten later was het opnieuw prijs voor Oostende. Dit keer was het Lombaerts die afwerkte na een hoekschop. Daarna nam Oostende de controle over de wedstrijd over. Tegen de gang van het spel in maakte Chevallier vlak voor rust toch de aansluitingsreffer. 2-1 was dus de ruststand.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Kortrijk dat de forsing voerde. De druk van de bezoekers hield echter maar een kwartier stand. Het was daarna Oostende dat de controle over de wedstrijd opnieuw overnam en de wedstrijd zo al bij al makkelijk uitspeelde.