FC Barcelona lijdt eerste nederlaag in 29 wedstrijden

FC Barcelona lijdt eerste nederlaag in 29 wedstrijden

Gepubliceerd: woensdag 17 januari 2018 om 22:58wo 17-01-2018 om 22:58

FC Barcelona is met een tegenvaller begonnen aan het Copa del Rey-tweeluik tegen Espanyol. De stadgenoot was in eigen huis met 1-0 te sterk. 

Zonder Luis Suarez, die rust kreeg van trainer Ernesto Valverde, begon FC Barcelona niet bijzonder goed aan de uitwedstrijd tegen Espanyol. Hoogtepunt in de eerste helft was een wonderschone actie van Sergio Busquets. In de tweede helft zag het er ook niet naar uit dat Barça echt in de problemen zou komen, al creëerde de koploper van Spanje ook weinig.

Na een uur spelen ontbrandde de burenruzie alsnog. Lionel Messi miste een strafschop en even later ging Jasper Cillessen naar de grond toen hij door een voorwerp uit het publiek werd geraakt. In de slotfase werd de avond van de - overigens prima keepende - doelman nog wat erger. Oscar Melendo schoot de bal namens Espanyol in de verre hoek: 1-0.

Bij Barcelona speelde Thomas Vermaelen de volledige match. Bij Espanyol deed Oscar Duarte (ex-Club Brugge) dat ook.

Door de nederlaag komt er voor Barcelona een einde aan de ongeslagen reeks van 29 wedstrijden. In de Primera División is de ploeg van Valverde nog niet één keer geklopt. Volgende week is de return tegen Espanyol in Camp Nou.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws