Mannaert valt achterover van Bruggeling: Neen, dat had ik niet verwacht

Mannaert valt achterover van Bruggeling: "Neen, dat had ik niet verwacht"

16-01-2018 11:15
4

Vincent Mannaert is een tevreden man. De sportief manager van Club Brugge ziet een gestroomlijnd elftal op het veld staan, waarin iedere pion zijn taken uitvoert. Mannaert wil twee spelers extra in de bloemetjes zetten.

Ruud Vormer is de topfavoriet voor de Gouden Schoen, maar Mannaert zag ook een andere topper opstaan. "Absoluut Mechele. We wisten dat Brandon het niveau van Club aankon, dat had hij eerder al bewezen. Maar om dat dan ook als onbetwiste titularis te doen en ook nog eens amper een minuut te missen... Neen, dat had ik niet verwacht. Alle verdienste naar Brandon daarvoor", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Mannaert kan ook nog altijd rekenen op Timmy Simons, ook al speelt de ex-captain nog nauwelijks. "De tweede die ik wil vernoemen, is Timmy Simons in zijn nieuwe rol. Hij was altijd diegene die in zijn carrière de steken opraapte die anderen op het veld lieten vallen. Dit seizoen doet hij hetzelfde, maar dan buiten het veld. Daardoor heeft hij voor de trainer, maar ook voor Club misschien zelfs nog een grotere waarde dan voorheen."