Real in crisis na beschamende thuisnederlaag: 'Iedereen benauwd voor PSG'

  Real in crisis na beschamende thuisnederlaag: 'Iedereen benauwd voor PSG'

  Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 om 09:35zo 14-01-2018 om 09:35

  Het is crisis bij Real Madrid na de beschamende thuisnederlaag tegen Villarreal (0-1) zaterdag. De Koninklijke staat na achttien wedstrijden al zestien punten achter op koploper FC Barcelona.

  "Ongekend slechte cijfers", zegt Spanje-kenner Edwin Winkels tegen de NOS. "En ook ploegen als Atlético Madrid en Valencia staan al ver voor Real. Een club die vorig jaar nog vijf prijzen pakte, waaronder de Champions League en het kampioenschap, verliest voor het eerst thuis van Villarreal en moet met die club strijden om de vierde plaats, om deelname aan de Champions League volgend seizoen."

  Real Madrid werkt door de vormcrisis met angst en beven toe naar het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain. "Iedereen is doodsbenauwd voor Paris Saint-Germain", bevestigt Winkels. "In deze vorm, met deze ploeg en met zo weinig mensen die doelpunten kunnen maken. Het zou triest zijn voor Real als de Spaanse beker de enige prijs blijkt waarvoor ze kunnen strijden."

  De positie van coach Zinedine Zidane komt ook onder druk te staan. "Er is respect voor wat de trainer gedaan heeft", zegt Winkels. "Maar de trainer heeft ook niet echt een oplossing. Vandaag zei Zidane dat de bal er niet in wilde en dat herhaalde hij vijf keer." Het gebrek aan scorend vermogen breekt Real op. Voorzitter Florentino Pérez lijkt in te zetten op een nieuwe Galáctico.

  "Er is wel wat geld. Er komen namen voorbij. Harry Kane, Eden Hazard en Neymar, die totaal onbetaalbaar is natuurlijk. Voorzitter Florentino Pérez wil een nieuwe Galáctico om de ploeg te doen opleven. De vraag is of dat nu gebeurt of in de zomer", besluit Winkels.

  Plaats een reactie

  GBB +88
  zondag 14 januari 2018 om 10:14
  Moest Zidane geen paardenbril op gehad hebben deze zomer had hij zijn niets nut van een Benzema verkocht en Morata gehouden. En misschien wat meer respect moeten hebben voor James, die ik persoonlijk beter vind dan Isco.
  En alsof deze ploeg zo gaat opleven met een Hazard erbij, Hazard is een uitmuntende speler maar in mijn opinie nooit zo gevaarlijk als Ronaldo. Neymar daarentegen zou wel goed zijn, maar ik denk dat 250 miljoen net iets te veel is voor de tshirtverkoper.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws