Beerschot-Wilrijk op weg naar 1A, nieuwe investeerders hebben grote plannen

Beerschot-Wilrijk op weg naar 1A, nieuwe investeerders hebben grote plannen

vrijdag 12 januari 2018 om 16:12

Hoofdsponsor DCA zal voortaan een belangrijke rol spelen in het verhaal van Beerschot-Wilrijk. Het bouwbedrijf zal zich meer inmengen in de dagelijkse werking van de club. Het doel? Eerste Klasse A halen.

"Door deze princiepsovereenkomst gooien we meteen ook onze ambitie op tafel. We willen op een zo kort mogelijke termijn promoveren naar 1A, en onze club op het hoogste sportieve niveau consolideren", reageerde voorzitter Eric Roef op de officiële website van Beerschot-Wilrijk.

De Antwerpse club zal voortaan ook een flinke portefeuille hebben. "Om die ambities waar te maken zal DCA de volgende vijf jaar een aanzienlijke kapitaalsinvestering voorzien", aldus Roef, die er nog aan toevoegt dat het huidige bestuur gewoon blijft zoals het nu is. DCA zal echter wel een ondersteunende rol bieden.

Infrastructuur
Naast een flinke geldbuidel, komt er ook een nieuwe infrastructuur bij de club. "Tenslotte zal DCA met onmiddellijke ingang de nodige aanpassingen uitvoeren met betrekking tot de infrastructuur van ons oefencomplex, gelegen aan het Universiteitsplein in Wilrijk. De bouw van een volledig nieuw jeugdcentrum zal tevens als belangrijke prioriteit worden behandeld."

"Als voorzitter van KFCO Beerschot Wilrijk houd ik er dan ook aan om de heer Francis Vrancken, de eigenaar van DCA, in naam van onze club te bedanken voor deze belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze club", besluit Roef.

Poll

Is dit een goede zaak voor het Belgische voetbal?

(335 stemmen)

Plaats een reactie

VeeDeeVee +8270
vrijdag 12 januari 2018 om 16:15
Ze mogen het hebben. Het belangrijkste zijn ze al lang kwijt: hun eigenheid.
Vind ik leuk
Drekovic +6391
vrijdag 12 januari 2018 om 16:54
In 1ste provinciale de eerste wedstrijd voor 8000 man en in de kampioenenmatch voor 12000 man spelen , daar hebben wij een stukje van onze oude- en veel van de nieuw eigenheid gevonden. De pret bij veel mensen kon niet op na de faling maar we staan er bijna terug en hebben ondertussen veel plezier beleeft aan de succesvolle herstart . De dikke nekken van Antwerpen krijgt men niet dood . Antwerp verbaast de Belgische voetbalwereld en speelt voor 15000 enthousiaste mensen en hopelijk volgend seizoen Beerschot-Wilrijk ook. Voor de bezoekers, kom gerust af in Antwerpen is de parking groot genoeg
Vind ik leuk
Toca +19505
vrijdag 12 januari 2018 om 17:30
Als je dan kijkt naar bv Lokeren. Geef mij dan maar beerschot Wilrijk.. kijken hoe lang ze in t waasland hun eigenheid nog gaan hebben. Als lambrechts de geest laat.
Vind ik leuk
azerty +1010
vrijdag 12 januari 2018 om 16:31
Sfeer is er daar altijd. Laat die mr naar de hoogste reeks komen. Zij liever dan Cercle of Union.....
Vind ik leuk
Julien +780
vrijdag 12 januari 2018 om 17:59
De KBVB zou een aparte competitie moeten inrichten voor clubs die al minstens tweemaal fusioneerden, zoals :
-FC Veldwijk Germinal Ekeren Beerschot Wilrijk Antwerpen Metropool ;
-FC Racing White Woluwe Daring Molenbeek Brussels Kanaalplan ;
-Koninklijke Weireldploeg Atletische Sportvereniging Vanneste
Genootschap Oostende Voetbal aan Zee ;
-Oud Heverlee Zwarte Duivels Stade Leuven vanachter de Delhaize;

En zo zijn er nog een paar, genoeg om met een afzonderlijke reeks te starten. Uniek in Europa. Maar het moet gezegd, fusieclubs hebben zo hun eigen charme. Niet te versmaden !
Vind ik leuk
Toca +19505
vrijdag 12 januari 2018 om 18:16
Een beetje dubbele reactie in feite he.. er zouden beter wat meer kleintjes samen gaan denk ik.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Beerschot-Wilrijk op weg naar 1A, nieuwe investeerders hebben grote plannen