'Arsenal luistert naar meesterscout en gaat 2,5 miljoen betalen voor verdediger'

'Arsenal luistert naar meesterscout en gaat 2,5 miljoen betalen voor verdediger'

04-01-2018 13:15

Arsenal verwacht zich in de winterse transferperiode te versterken met een Griekse verdediger. Konstantinos Mavropanos van PAS Giannina is in aantocht.

Dat melden diverse media in Engeland, waaronder Sky Sports en The Daily Mail. Mavropanos is een twintigjarige centrale verdediger, die sinds dit seizoen een vaste waarde is in de hoofdmacht van PAS Giannina. In veertien competitiewedstrijden was hij goed voor drie doelpunten.

Het is de bedoeling dat Mavropanos in januari zijn handtekening zet onder een meerjarig contract bij Arsenal. De Londense club wil hem vervolgens meteen stallen bij het Duitse Werder Bremen, waar hij moet wennen aan het voetbal in een grote competitie.

Arsenal zou bereid zijn 2,5 miljoen euro over te maken naar PAS Giannina. Mavropanos komt uit de koker van Sven Mislintat, de meesterscout die onlangs overkwam van Borussia Dortmund.

Update 13u15 Arsenal gaat zich definitief versterken met Konstantinos Mavropanos. Dat heeft manager Arsène Wenger bevestigd na het 2-2 gelijkspel tegen Chelsea. Mavropanos komt in januari over van PAS Giannina en maakt meteen de overstap naar Werder Bremen, dat hem tot het einde van het seizoen zal huren. "Hij is nog niet klaar om voor ons te spelen"