'Anderlecht-target verkiest Duitse topclub boven een avontuur in de JPL'

'Anderlecht-target verkiest Duitse topclub boven een avontuur in de JPL'

02-01-2018 14:45
11

Anderlecht wil Marko Pjaca huren. De Kroatische middenvelder van Juventus (22) staat in de belangstelling van heel wat clubs, maar toch wil paars-wit zijn kans wagen. Zo weet Het Laatste Nieuws.

Pjaca is een linksbuiten die de hele flank voor zijn rekening kan nemen. Ook op de rechterkant kan hij uit de voeten. Anderlecht ziet in hem een completere versie van Henry Onyekuru, die nog de rest van het seizoen uit is. Hij zou dan ook een surplus aan creativiteit moeten bieden, iets waaraan het de Brusselaars op dit moment ontbreekt.

Juventus betaalde na het EK in Frankrijk 23 miljoen euro voor Pjaca aan Dinamo Zagreb. Vorig jaar viel de winger echter uit in een oefeninterland tegen Estland. Hij scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie. Na zijn lange revalidatie wil Juventus de speler nu eerst zes maanden verhuren. Schalke 04, AS Monaco, Zenit Sint-Petersburg en vele anderen tonen eveneens interesse. Toch zou paars-wit de voorkeur van de Italiaanse topclub wegdragen, aangezien de kans klein lijkt dat Pjaca na zes maanden een definitieve transfer naar Brussel zou willen forceren.

Update (14u45): Het Duitse BILD meldt dat Pjaca op weg is naar Schalke 04. De topclub zal de linksbuiten tot het einde van de zomer overnemen van Juventus. Mogelijks wordt vandaag de deal nog officieel bekend gemaakt. Anderlecht grijpt dus naast de Kroaat.