VP Awards 2017: de beste rechtsachter uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2017: de beste rechtsachter uit de Jupiler Pro League

31-12-2017 11:00
5

Tussen alle feestmaaltijden en knallende champagneflessen in deelt VoetbalPrimeur.be haar jaarlijkse VP Awards uit. Welke voetballers uit de Jupiler Pro League maakten in het eerste deel van het huidige seizoen de grootste sier? Jullie vellen het oordeel door te stemmen in de poll onderaan. We tackelen deze kwestie positie per positie, te beginnen van achteruit. In dit stuk: de beste rechtsachter van 2017.

Luis Pedro Cavanda (Standard Luik)
Na avonturen in Italië en Turkije streek de tweevoudige Rode Duivel pas laat in de zomer neer op Sclessin. Het kostte hem even om zijn niveau te hervinden, maar inmiddels heeft Cavanda zich opgewerkt tot vaste waarde in het elftal van Ricardo Sa Pinto, ten koste van Collins Fai. De grootste troeven van de geboren Angolees situeren zich in de offensieve sector.

Dion Cools (Club Brugge)
Eén van dé revelaties in de voetbalmachine van Ivan Leko. Met zijn loopvermogen en diepgang is Cools de gedroomde pion voor de 3-5-2 van Club. Dat koppelt de jeugdinternational bovendien aan uitstekende voetjes. Ook hij draagt zijn steentje bij in het aanvalsspel, want de 21-jarige vleugelverdediger deed de netten al drie keer trillen.

Davy De fauw (Zulte Waregem)
Drie doelpunten als rechtsback, Cools is niet de enige die het kan zeggen. De fauw behaalde de voorbije maanden immers dezelfde cijfers. Het ouderdomsdeken van Essevee trekt steeds aan de kar, ook in de dramatische periode waarin zijn ploeg nu verkeert. Zijn leiderscapaciteiten combineert hij met een puik positiespel.

Laurent Jans (Waasland-Beveren)
Ook op de Freethiel hebben ze een straffe rechtsback rondlopen. De 25-jarige Jans voetbalde zich vorig seizoen al in de kijker van onder meer RSC Anderlecht, maar kreeg toen af te rekenen met een zware blessure. Dit seizoen heeft de Luxemburger de draad weer opgepikt. Daar zijn ook de Beverse spitsen blij om. Jans deelde immers al drie assists uit.

Stergos Marinos (Sporting Charleroi)
Een stille kracht in de succesformule die Felice Mazzu uittekende. De Griek is nog een rechtsachter van het oude devies: eerst verdedigen, de rest zien we later wel. Als je alle wedstrijden meespeelt bij een team dat tweede staat in de rangschikking en slechts twintig tegendoelpunten heeft geslikt, dan heb je prima gepresteerd.

Clinton Mata (KRC Genk)
De man met misschien wel de grootste faam uit dit rijtje, is Mata. Bij Charleroi walste de Angolese Belg zowat elke tegenstander plat. Dat had ook Genk in de smiezen. In zijn eerste wedstrijden in de Luminus Arena liep het niet meteen los, maar inmiddels heeft Mata, geboren in Verviers, de motor weer aan de praat gekregen.

Wie vind jij de beste doelman van het eerste deel van het huidige seizoen? Breng hieronder je stem uit in de poll!