'Superflop Beric staat op het punt om terug te keren naar Saint-Étienne'

'Superflop Beric staat op het punt om terug te keren naar Saint-Étienne'

31-12-2017 09:30
6

Er lijkt zeer spoedig een einde te komen aan de mislukte samenwerking tussen Anderlecht en Robert Beric. De Sloveense spits keert naar verwachting binnen enkele dagen terug naar moederclub Saint-Étienne. Dat schrijft de Franse Le Progrès.

De aflopen dagen wist VoetbalPrimeur.be u al te melden dat Anderlecht en Saint-Étienne al gesprekken aan het voeren waren over een vervroegde terugkeer van de huurling. Beric heeft nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen en komt niet meer in de plannen van Hein Vanhaezebrouck voor. Anderlecht speurt naar een nieuwe aanvaller en Beric, die in zes duels niet tot scoren kwam, zou dan helemaal overbodig worden. 

Saint-Étienne zou hem deze winter graag weer met open armen ontvangen. De club staat met een zestiende plaats net boven de degradatiestreep en heeft vooral moeite met scoren (18 goals in 19 matchen). Zo blijkt zijn opvolger Loïs Diony een grote miskoop, want na zestien optredens staat de man van tien miljoen euro nog droog. Beric kan dus rekenen op een nieuwe kans. Volgens de bron bewaarde Saint-Étienne goede herinneringen aan de 25-jarige Beric en worden vooral zijn kwaliteiten als afwerker erkend. In zijn eerste periode was Beric namelijk ondanks blessureleed goed voor 14 goals.

Lees ook: De Mos wil resem vertrekkers zien: "Zij zijn het Anderlecht-shirt niet waard"