'KV Mechelen moet verder zoeken, Leko stelt veto tegen uitleenperiode'

'KV Mechelen moet verder zoeken, Leko stelt veto tegen uitleenperiode'

30-12-2017 11:39
2

German Mera zou dan toch niet op weg zijn naar KV Mechelen. De Colombiaanse verdediger van Club Brugge stond dicht bij een uitleenbeurt aan de Antwerpenaren, maar daar zou uiteindelijk niets van in huis komen. Op aanraden van Ivan Leko.

De trainer van Club heeft het bestuur laten weten dat hij Mera liever niet kwijt wil in de wintermercato, weet David Van den Broeck, journalist bij Het Nieuwsblad. Behoorlijk opmerkelijk, want de Zuid-Amerikaan kwam dit seizoen nog maar in twee wedstrijden in actie voor de huidige koploper in de Jupiler Pro League. Bovendien heeft Club met Brandon Mechele, Stefano Denswil, Benoit Poulain, Saulo Decarli en Jordi Vanlerberghe genoeg alternatieven centraal achterin.

Dat had KV Mechelen ook al uitgevogeld. Malinwa beleeft een uiterst teleurstellend seizoen en duikt 2018 in met serieuze degradatiezorgen. Aleksandar Jankovic zag in Mera een ideale kandidaat om de defensie te versterken, maar dat plannetje lijkt dus niet door te gaan. KV zal dan ook op zoek moeten naar alternatieven. Met nog negen matchen te gaan staan de Kakkers voorlaatste, met amper twee punten voorsprong op hekkensluiter KAS Eupen.