'Pro League kondigt opmerkelijk record aan na geweldige Kerstactie'

'Pro League kondigt opmerkelijk record aan na geweldige Kerstactie'

28-12-2017 15:30

Dondermiddag viel op VoetbalPrimeur.be al te lezen dat de kerstactie van de Pro League dit jaar een geweldig succes was. Niet alleen werd er 88.000 euro ingezameld voor de Belgian Homeless Cup, ook werd het recordbedrag voor het shirtje van Mathew Ryan dit jaar verbroken.

Het shirt van Ruud Vormer was grof wild voor de Belgische voetbalfan. Het exemplaar van de Nederlandse assistenkoning werd verkocht voor maar liefst 2.062 euro, daarmee werd het vorige record (1.870 euro) ruimschoots overtroffen. Orlando Sa en Cristian Benavente eindigden kort na Vormer, Jordi Clasie (Club Brugge) en Geoffry Hairemans (Antwerp FC) vervolledigen de top vijf.

De Pro League is enorm opgetogen met het ingezamelde bedrag, ze willen iedereen dan ook van harte bedanken. "Het bedrag dat we dit jaar ophaalden, bewijst dat de supporters achter onze sociale partner staan. Dat de fans de Belgian Homeless Cup beter hebben leren kennen, is voor ons de belangrijkste verwezenlijking van deze Kerstactie", klinkt het bij Sporza.

Ook alle JPL-clubs worden nog eens extra in de bloemetjes gezet. "We willen ook uitdrukkelijk onze clubs bedanken, die zelf heel wat mooie acties opgezet hebben voor de lokale homeless-werkingen en uiteraard ook onze mediapartners, die opnieuw unieke belevenissen aanboden om onze veiling nog mooier te maken."