Cercle Brugge kan nog steeds hopen op periodetitel na winst tegen streekgenoot

08-12-2017 22:27

Cercle Brugge hoeft de hoop op de periodetitel toch nog niet op te bergen. De motor lijkt dan toch op gang gekomen te zijn. Streekgenoot Roeselare werd het slachtoffer: 0-3.

Cercle Brugge moest absoluut zien te winnen als het nog enige hoop wilde houden op de periodetitel. De spelers van Franky Vercauteren hadden de boodschap duidelijk begrepen. Met veel drang naar voren begon de Vereniging aan de wedstrijd.

Na amper elf minuten kon het dan ook voor een eerste keer vieren. Lloyd Palun zorgde voor de vroege voorsprong. Roeselare leek helemaal geen vuist te kunnen maken, waardoor Cercle freewheelend richting winst ging.

Bij Cercle mocht men al de drie punten beginnen vieren toen twintig minuten voor tijd Dylan De Belder de wedstrijd besloot. Met zijn doelpunt zorgde hij voor de 0-2 eindstand. De spits deed er zelfs nog eentje bij en zorgde zo voor de 0-3 eindstand.

De West-Vlamingen hebben na de winst tegen Roeselare acht punten na vijf wedstrijden. Dat zijn er vier minder dan ongeslagen leider Lierse, dat zaterdag nog speelt tegen Union.