'Rechtzaak dreigt voor De Bruyne, bedrijf eist fikse schadevergoeding'

'Rechtzaak dreigt voor De Bruyne, bedrijf eist fikse schadevergoeding'

08-12-2017 11:15
1

Kevin De Bruyne heeft het aan de stok gekregen met het bedrijf Image Rights. Dat bedrijf beheerde vroeger de portretrechten van de Rode Duivel, maar werd aan de kant geschoven vlak voor zijn transfer naar Manchester City. Dit zou op een onwettige manier gebeurd zijn.

Image Rights beheerde jarenlang de rechten op De Bruyne. Toen hij in 2013 getransfereerd werd naar Chelsea werd een deel van de bonussen betaald in portretrechten. Die kwamen in handen van het Luxemburgse bedrijf, maar omdat De Bruyne snel daarna naar Duitsland vertrok werden die plots veel minder waard.

Aan die tegenslag voor Image Rights kon De Bruyne weinig doen, maar voor zijn overgang naar Man City brak de entourage van De Bruyne plots met het bedrijf. Image Rights ziet dit als contractbreuk en eist anderhalf miljoen euro, zo meldt RTBF. Ze willen ook nog een dwangsom opleggen van 5.000 euro per dag.

Echt een financiële kater zal De Bruyne evenwel niet oplopen, zelfs niet als hij de zaak verliest. Bij City verdient hij nu ongeveer zeven miljoen euro per jaar, met nog uitzicht op een fikse opslag.