Speelt Anderlecht absoluut goudhaantje kwijt? ‘Het is bang afwachten’

Speelt Anderlecht absoluut goudhaantje kwijt? ‘Het is bang afwachten’

08-12-2017 08:00
9

Anderlecht staat bekend om zijn sterke jeugdploegen. Heel wat talenten staan in de wachtrij om de opvolger te worden van Leander Dendoncker, Youri Tielemans en co. Eén van de goudhaantjes, Eliot Matazo, staat in de belangstelling van een handvol Europese clubs. Het jonge talent wordt in februari 16 jaar, paars-wit hoopt hem dan snel een profcontract te laten tekenen.

De 15-jarige centrale middenvelder is de kapitein van de U16 van paars-wit. Matazo is wekelijks één van de uitblinkers, en dat is de Europese topclubs uiteraard niet ontgaan. Het jonge talent moet het vooral hebben van zijn kracht, techniek en snelheid. La Capitale weet dat heel wat clubs hem graag zouden inlijven.

Een hele waslijst aan clubs strijden om de handtekening van Matazo. Het gaat om Borussia Dortmund, Schalke 04, RB Leipzig, AS Monaco én Manchester United. De Engelsen willen zelfs de charmes van de familie Lukaku gebruiken om het goudhaantje te overtuigen. Anderlecht hoopt uiteraard als eerste de handtekening van Matazo te pakken te krijgen.