Hugo Broos ontslagen bij Kameroen: Ik ben al zes maanden niet meer betaald

Hugo Broos ontslagen bij Kameroen: "Ik ben al zes maanden niet meer betaald"

Gepubliceerd: maandag 4 december 2017 om 20:00ma 04-12-2017 om 20:00

Hugo Broos is niet langer de bondscoach van Kameroen. Dat heeft de voetbalbond van het Afrikaanse land bekendgemaakt in een verklaring.

Broos won begin dit jaar de Afrika Cup met de Ontembare Leeuwen, maar wist zich niet te plaatsen voor het WK. "Er was al maanden een mondeling akkoord voor een contractverlenging, maar dat is nooit op papier gezet", vertelt Broos aan Het Laatste Nieuws. "Ik had een deadline vooropgesteld op 15 december, maar daardoor heeft Kameroen nu besloten het contract per direct te ontbinden."

"Ik heb enerzijds spijt, want was mooi avontuur. Anderzijds ben ik opgelucht want situatie was niet meer werkbaar. Officieel weet ik nog van niks, maar de bondsdokter heeft me vanmiddag op de hoogte gesteld", aldus Broos, die blijkbaar al maandenland niet meer werd betaald. "Ik krijg al zes maanden niets meer. En de staf heeft ook geen euro meer gezien voor onkosten die ze maakten."

"Dat is voetbal. En al zeker in Afrika. Hoe het nu verder moet? Dat weet ik nog niet. Dat zal ik moeten bekijken. Ik heb daar de laatste maanden alvast nog niet over nagedacht", besloot de ex-coach van Anderlecht en Club Brugge.

Lees ook: OFFICIEEL: Minder dan één jaar na Afrika Cup-winst moet Broos ophoepelen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws