Ex-bondscoach ziet 'probleemloze' groepsfase voor Belgen: Heel gunstige loting

Ex-bondscoach ziet 'probleemloze' groepsfase voor Belgen: "Heel gunstige loting"

01-12-2017 18:30

Georges Leekens verwacht dat België probleemloos door de poulefase van het WK zal komen. De ex-bondscoach van de Rode Duivels zag dat onze nationale ploeg werd gekoppeld aan Engeland, Panama en Tunesië. In 2014 was Leekens nog aan de slag als bondscoach van dat laatste land.

"De Rode Duivels zullen zich probleemloos kwalificeren", vertelde Leekens tegenover Belga. "De tegenstanders mogen niet onderschat worden, maar ze zijn niet van het niveau dat ze België kunnen verontrusten. Engeland sluipt de laatste jaren weer naar de top. Dat wordt een mooie afsluiter, maar de klus zal dan al geklaard zijn."

België speelt eerst tegen Panama, daarna tegen Tunesië en besluit de groepsfase met een wedstrijd tegen Engeland. "De openingswedstrijd kan door de stress altijd moeilijk zijn, maar als je ambieert om het WK te winnen, moet je dat overleven. Gezien de individuele kwaliteiten van de Belgen en de terecht hoge ambities verwacht ik geen problemen", vervolgde Leekens. 

Lange afstanden geen excuus
De gewezen bondscoach van de Rode Duivels was tussen maart 2014 en juni 2015 aan de slag als bondscoach van Tunesië. "Ze hebben de laatste jaren veel pech gehad. De ploeg steekt verdedigend goed in elkaar en is in het geheel goed uitgebalanceerd, maar ze zijn niet van het niveau van België."

"Om zich te kwalificeren zullen de Tunesiërs boven zichzelf moeten uitstijgen", aldus Leekens, die de verre verplaatsingen naar Sotsji en de enclave Kaliningrad geen excuus vindt. "Laat ons niet als echte Belgen klagen over de lange afstanden. Die vormen geen excuus. Dit is een heel gunstige loting."

Lees ook: De Belgische WK-vijand: de sterke en zwakke punten van Tunesië