Anderlecht-speler geeft toe: Interesse van Club Brugge

Anderlecht-speler geeft toe: "Interesse van Club Brugge"

28-11-2017 07:20
7

Massimo Bruno is terug van weggeweest. Zondag was de winger nog eens belangrijk voor Anderlecht. Tegen KV Kortrijk gaf hij drie assists. Bruno hoopt nu voor de rest van het seizoen gelanceerd te zijn.

Bij Anderlecht maakte Bruno in zijn eerste periode furore. Het leverde hem een transfer op naar het buitenland, maar hij werd een speeltje van Red Bull. Hij stond op de loonlijst van RB Leipzig, maar maakte zijn minuten voor Red Bull Salzburg. Uiteindelijk zocht hij een oplossing en die vond hij bij zijn ex-club Anderlecht, dat hem huurde. Al had had het ook anders kunnen zijn. "Twee jaar geleden toonde ClubBrugge ook interesse, maar Anderlecht blijft toch mijn club", stelt Bruno in Het Nieuwsblad.

Mentale tik
Bruno keerde terug naar Anderlecht, maar dat werd ook niet meteen een succes. "Twee jaar geleden keerde ik van Leipzig naar Anderlecht terug met gek veel goesting om mij hier te bewijzen. Ik wil niet in detail treden, maar voor Weiler was ik niet de speler die hij verwachtte en toen hij zag dat hij me niet kon veranderen, schoof hij me aan de kant. Dat was een enorme mentale tik."

Ondanks dat Bruno niet al te veel minuten maakte, besliste de landskampioen om hem nog een jaar langer aan boord te houden. "Eind ­vorig seizoen, na een gesprek met Weiler, had ik de indruk dat hij weer in mij geloofde. Tevergeefs. Daarnaast wilde ik Anderlecht, de ploeg van mijn hart, ook niet verlaten na zo'n wisselvallig persoonlijk jaar. Bovendien zie ik mezelf niet vlug bij een andere club. Zelfs niet bij Charleroi, mijn andere jeugdploeg. Eigenlijk wou ik gewoon weer het plezier terugvinden bij Anderlecht."

Onder Hein Vanhaezebrouck krijgt Bruno weer een kans. "Ik speel nu vooral voor een basisplaats bij Anderlecht. Mijn makelaar heeft wel contact met Leipzig, maar ze liggen daar niet wakker van Massimo Bruno. Ze doen het goed in de Bundesliga, spelen Champions League en hun spelers zijn machines. Wat zou ik dan pretenderen dat ik daar ooit zal doorbreken."

Verlengd verblijf
"In het carrièreplan dat ik als 20-jarige Anderlecht-speler in mijn hoofd had, was ik van daaruit verder gegroeid, maar niet alles loopt zoals gepland. Het liefst zou ik volgende zomer ergens een langdurig contract tekenen. Wie weet bij Anderlecht, als mijn spel hier in stijgende lijn gaat. Dat zou mooi zijn."