Club moet zich geen zorgen maken over keepersprobleem: Zet zichzelf wel recht

Club moet zich geen zorgen maken over keepersprobleem: "Zet zichzelf wel recht"

Gepubliceerd: maandag 27 november 2017 om 17:45ma 27-11-2017 om 17:45

Club Brugge zit volgens veel voetbalkenners met een probleem onder de lat. Ethan Horvath en Guillaume Hubert kregen al hun kans, maar gingen zwaar in de fout. Volgens Erwin Lemmens, keeperstrainer bij de Rode Duivels, moet Blauw-Zwart zich echter geen zorgen maken.

"Zoiets zet zich zelf wel weer recht. Je moet vertrouwen geven aan de jongens die goed bezig zijn", vertelde Lemmens aan Sporza. "Ze hoeven daar niet te diep op in te gaan, want ze halen punten. Als de ploeg punten blijft pakken en als de doelman door die fase kan groeien, dan wordt de ploeg ook alleen maar sterker."

Horvath begon als nummer één aan het seizoen, maar moest zijn plaats afstaan aan Guillaume Hubert. "Zo'n beslissing is een mentale knak voor de keeper die je uit je ploeg zet", vervolgde Lemmens. En als de volgende het niet goed doet en je wisselt weer, dan krijg je twijfels bij je doelmannen. Dat kun je missen."

"Hoe moeilijk het is om een doelman op te peppen na een foutje? Ik probeer daar zelf zo weinig mogelijk rechtstreeks op in te gaan. Je moet dat proberen te combineren met trainingen en praten, maar je mag dit niet te veel in het hoofd laten spelen. Je moet voortdurend positief blijven", besloot Lemmens.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws