Heeft Club Brugge de beste doelman in Jupiler Pro League?

Heeft Club Brugge de beste doelman in Jupiler Pro League?

21-11-2017 10:30
7

Nu de heenronde in de Jupiler Pro League achter de rug is stelt Het Laatste Nieuws een aantal statistieken samen. Daaruit blijkt dat geen enkele keeper uit de Jupiler Pro League meer ballen heeft gered dan Thomas Kaminski. Procentueel is het echter een ander verhaal.

Uit de cijfers blijkt in ieder geval dat Ethan Horvath op de lijn moeilijk te kloppen is. Liefst 79 procent van de ballen die binnen het kader gaan worden gered door de Amerikaan. Ondertussen staat die echter niet meer in de goal bij Club Brugge. Na een blunder tegen Racing Genk wordt hij al drie wedstrijden lang vervangen door Guillaume Hubert.

Kaminski heeft de meeste saves met 74, maar snapt dat dat een vertekend beeld geeft. "Het is normaal dat je bij een ploeg als Kortrijk meer werk hebt. Dat vereist een constante focus. Maar iedere keeper heeft het liever zo, dan maar één bal per match moeten pakken. Op die manier kan je meteen in de match zitten."

Davino Verhulst staat tweede in dit klassement met 67 saves bij Sporting Lokeren. Sinan Bolat staat op drie met 52 saves voor Antwerp.