Alarmbel klinkt na zware nederlaag: Er moet iets bij

Alarmbel klinkt na zware nederlaag: "Er moet iets bij"

20-11-2017 07:19
3

Peter Maes volgde dit seizoen Rúnar Kristinsson op bij Sporting Lokeren. Voorlopig leidde Maes de club nog niet naar een veilige haven. Zondag verloor Lokeren nog met zware cijfers tegen KAA Gent. Na de 0-3 nederlaag op Daknam trekt Maes dan ook aan de alarmbel. 

Achterin en voorin mist Lokeren kwaliteit. Mijat Maric en Jakov Filipovic zijn in de achterhoede nog een beetje op niveau, maar de rest van de spelers geeft vaak niet thuis. Heel veel druk in de aanval ligt er op de schouders van Tom De Sutter, want achter hem volgt er een enorme leemte.  Maes ziet dat ook. 

"Het lukt ons niet genoeg om op een voetballende manier resultaten neer te zetten. Er moet iets bij", stelt Maes dan ook in Het Laatste Nieuws. "Niet om de groep te vergroten, maar om hem beter te maken. Zodat ik een elftal kan neerzetten dat tegen elke ploeg competitief is."

Jongeren
Debutant Juan Pablo Torres en invaller Amine Benchaib maakten trouwens wel nog een goede beurt. "Ze zijn nog heel jong, maar ze dringen zich meer en meer op", stelt Maes. Toch hoopt de trainer dat zijn club dra de transfermarkt gaat verkennen. 

Lees ookGentenaar scoorde wereldgoal: "Ik zit in een goede periode en voel me heel goed"