Gent mag stiekem dromen van Play-Off 1 na fenomenale treffer Dejaegere

19-11-2017 21:50
3

Na een miserabel seizoensbegin staat Gent weer tussen de mensen. De Buffalo's mogen stiekem beginnen dromen van Play-Off 1. Ook tegen Lokeren liep het weer goed af.

Voor de neutrale voetbalfan was de eerste helft op Daknam niet meteen genietbaar te noemen. Beide ploegen hadden de drie punten nodig, maar dat was er niet aan te zien. Het leek wel een studieronde van 45 minuten.
Gent kon uiteindelijk toch vieren tegen de Waaslanders. In de laatste minuten van de eerste helft van de wedstrijd scoorde Brecht Dejaegere een fenomenale treffer. Toch een kleine opwarmer.

Gent freewheelend naar winst
Na de pauze leek Gent de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Lokeren kwam er niet meer uit en kwam zelfs met tien te staan na een rode kaart voor Tracy Mpati. Gent leek wel tevreden met de uitslag en ging nog maar voorzichtig op zoek naar een tweede goal.

Die tweede goal kwam er vijftien minuten voor tijd dan toch nog. Na mooi werk van Dejaegere belandde de bal bij Samuel Kalu. De bedankte voor het geschenk en zette de 0-2 op het scorebord. Gigot maakte er uiteindelijk zelfs nog 0-3 van.

Gent stijgt door de overwinning naar een tiende plek in het klassement. Het staat nu nog maar op drie punten van een plekje bij de eerste zes. Lokeren blijft steken op de twaalfde plek.