Kompany overladen met lof na terugkeer: Ik doe gewoon mijn job

Kompany overladen met lof na terugkeer: "Ik doe gewoon mijn job"

19-11-2017 09:21
1

Vincent Kompany heeft zijn comeback gemaakt voor Man City. Die kon al na enkele minuten voorbij zijn, maar hij speelde toch een volledige wedstrijd tegen Leicester City. Achteraf was er niets dan lof voor hem.

Kompany zelf was duidelijk tevreden met zijn terugkeer. "Je kent me", citeert Sporza de Rode Duivel. "Ik kom terug en ik doe mijn job. Het is gewoon leuk om weer tussen de jongens te zijn. De uitdaging voor mij is om nog iets toe te voegen aan dit team. Dat is moeilijk, maar dat is voor mij de motivatie om hard te blijven werken en mijn eigen grenzen te verleggen."

Die comeback kon echter van korte duur zijn. Na enkele minuten haalde hij de doorgebroken Jamie Vardy neer. Een rode kaart kreeg hij niet. "Maar op dat moment na deed Vincent het perfect", vond Kevin De Bruyne.

Onder de indruk
Ook Pep Guardiola kon zijn lof niet op. "Ik ben echt onder de indruk", zei de Spanjaard. "Om op dit niveau te spelen na 2 maanden langs de zijlijn, dat toont hoe sterk Vincent is op mentaal vlak. Hopelijk kan hij fit blijven de komende weken."

De Spanjaard kan Kompany goed gebruiken, zeker na de blessure van John Stones. "We hebben niet veel centrale verdedigers, maar Kompany heeft ons op het einde van vorig seizoen ook uit de nood geholpen."