Fans op Jan Breydel getuige van duel tussen beste foeriers van de competitie

Fans op Jan Breydel getuige van duel tussen beste foeriers van de competitie

17-11-2017 16:05
1

Koploper Club Brugge hervat de competitie na de interlandbreak met een gevaarlijke thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Die ploeg doet het bijzonder goed, onder leiding van regisseur Ryota Morioka. Hij moet zich zondag gaan meten met Ruud Vormer.

De Nederlander van Club is voorlopig de man met de meeste assists achter zijn naam in onze Jupiler Pro League. Elf keer leverde hij de beslissende pass voor een doelpunt. Straf: niemand in Europa doet beter. In eigen land komt Morioka iet of wat in de buurt. De Japanner zit aan zeven stuks. Wat doelpunten betreft, staat hij wel bovenaan. Met ook nog eens zeven goals doet hij ruim beter dan de twee van Vormer.

In totaal was Vormer dus dertien keer betrokken bij een goal van Club, Morioka zelfs veertien keer bij Waasland-Beveren. Niet toevallig staan beide ploegen ook bovenaan in het klassement van de gemaakte goals. Sporza becijferde dat de impact van zowel Vormer als Morioka enorm is. Vormer werkte mee aan 43,3 % van de doelpunten van Blauw-Zwart, Morioka komt daar nét bovenuit met 45,16 %. Beide elftallen hebben er zondag dan ook alle baat bij dat hun draaischijf in de wedstrijd zit ... en die van de tegenstander niet.