Vanhaezebrouck deed zichzelf de das om: Hij is mij komen bezoeken

Vanhaezebrouck deed zichzelf de das om: "Hij is mij komen bezoeken"

17-11-2017 12:30
2

Bij AA Gent zou er dit seizoen wel eens een groot talent kunnen opstaan. De amper zestienjarige Nicolas Raskin werd dit jaar weggehaald bij Anderlecht en behoort meteen tot de A-kern. Grote motor achter zijn overgang was Hein Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck wilde dolgraag werken met Raskin, maar wist toen natuurlijk nog niet dat hij zelf naar Anderlecht ging. "Vanhaezebrouck is me komen bezoeken bij de Belgische U16 en hij liet merken dat hij echt in me geloofde", aldus Raskin bij Het Nieuwsblad. "Ik heb me ook niet vergist want de samenwerking was echt fantastisch."

Weinig jeugdtoppers verruilen Anderlecht voor AA Gent, maar Raskin heeft zich naar eigen zeggen niet vergist. "Anderlecht verlaten was inderdaad een grote stap, maar wel de juiste in het belang van mijn loopbaan. Hoeveel toptrainers maken tijd vrij voor een jongen van zestien? Dat betekent toch iets."

Dit seizoen moet hij echter nog leren van zijn ervaren ploegmaats. "Op mijn leeftijd mag je een beetje dromen, maar moet je vooral hard werken. Dit seizoen hoop ik mijn officieel debuut te kunnen maken bij het eerste elftal en volgend seizoen hoop ik dan verdere stappen te zetten. En op een dag hoop ik in Engeland aan de slag te kunnen. Waarom niet?"

Topper in spé?
Voorlopig wil Raskin vooral met de voeten op de grond blijven. "Ik word vaak bij de grootste talenten van het land geciteerd, maar ik heb gelukkig mijn familie die me heel goed omringt en ook de ervaren spelers staan me steeds bij met raad en daad. Maar mijn familie blijft toch het belangrijkste, ook al leef ik reeds drie jaar zelfstandig: eerst in Anderlecht bij een gastgezin en nu op mijn eentje in Gent."