'Fluiten op Kubo kan ik begrijpen, fluiten op Defour niet'

'Fluiten op Kubo kan ik begrijpen, fluiten op Defour niet'

15-11-2017 17:42
46

België - Japan was niet meteen een match om over naar huis te schrijven. Op het veld konden de spelers amper bekoren. Ook naast de 22 acteurs op het gras was het niet allemaal even fraai. Onder meer Yuya Kubo en Steven Defour kregen een fluitconcert te verwerken.

 

Toen Kubo van KAA Gent bij Japan mocht invallen, liet een deel van het publiek in het Jan Breydelstadion zich in negatieve zin opmerken. Ze floten hem uit. Hetzelfde gebeurde toen Steven Defour (ex-Anderlecht) op het veld kwam. Enkele fans van Club Brugge hadden het niet zo begrepen op de (ex-)spelers van de rivalen. Er waren ook anti-Buffalo nummers te horen tijdens een match van de Rode Duivels. 

"Dat er op Kubo geroepen werd, kon ik nog enigszins begrijpen", aldus Michael Vandersteen, voorzitter van De Bemvoort, de grootste supportersclub van de Rode Duivels in Het Laatste Nieuws. "Uiteindelijk speelt hij voor Japan, de tegenstander. Maar dat geroep en gefluit naar Defour: not done. En ik mag het zeggen, want ik ben zelf een Brugge-supporter."

Dat de fans van Brugge het niet begrepen hebben op Anderlecht en Gent werd ook na de match duidelijk.  "Het hele jaar is Anderlecht de aartsvijand. De harde kern voelt niets dan haat voor gasten die er spelen of gespeeld hebben", zegt een fan van Brugge, die anoniem wil blijven. "Het zou toch hypocriet zijn om ze dan ineens te gaan aanmoedigen, zeker als ze in jouw stadion spelen? Ik zag na de match zelfs oproepen om het stadion te gaan helpen opkuisen: 'Er hebben Anderlechtfans op onze stoeltjes gezeten'."