9 op 9! Onze beloften blijven op koers voor EK na nipte zege in Turkije

  9 op 9! Onze beloften blijven op koers voor EK na nipte zege in Turkije

  dinsdag 14 november 2017 om 16:53

  De Belgische beloften hebben het kalenderjaar 2017 met een uitstekend gevoel afgesloten. Het elftal van Johan Walem boekte de derde zege op rij door de volle buit te pakken in Turkije.

  De jonge Rode Duivels beseften dat er dinsdag goede zaken konden worden gedaan in groep 6 van de EK-kwalificatie. Helaas begonnen onze talenten niet scherp aan de match. Turkije kwam na amper vier minuten spelen al op 1-0, omdat er achterin niet doortastend genoeg werd verdedigd. Gelukkig viel de gelijkmaker nog net voor de rust. Bij de 1-1 zat echter veel geluk, want één van de Turken schoot de bal via de lat en zichzelf in eigen doel

  Na de rust kreeg België nog een meevaller, want Rustu Hanli moest na 62 minuten gaan douchen met een tweede gele kaart. Zelfs met tien man bleven de Turken flink weerstand bieden. Turkije kreeg nota bene nog een penalty, maar Racing Genk-talent Nordin Jackers was de reddende engel door de strafschop te schoppen. Het werd vervolgens de perfecte avond voor de jongens van Genk, want drie minuut voor tijd maakte aanvoerder Siebe Schrijvers de bevrijdende 1-2. De belangrijke driepunter werd vervolgens niet meer uit handen gegeven.

  De U21 blijven dankzij 14 op 18 uitstekend op koers voor het eindtoernooi in Italië en San Marino. Achtervolgers Zweden en Hongarije volgen al op zes punten, maar moeten nog wel twee matchen inhalen. Het worden dus nog spannende maanden in 2018.

  Poll

  Gaan ze het EK halen?

  (161 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  9 op 9! Onze beloften blijven op koers voor EK na nipte zege in Turkije