Rode Duivels op rapport: 'Experimenten werken niet, Hazard blinkt uit'

Rode Duivels op rapport: 'Experimenten werken niet, Hazard blinkt uit'

10-11-2017 23:18
6

Vrijdag speelden de Rode Duivels 3-3 tegen Mexico. Offensief waren er veel lichtpunten. Helaas ontbraken die een beetje op de rest van het veld. 

Thibaut  Courtois – 7
De vaste nummer één van de nationale ploeg had een onuitgegeven achterhoede voor zich. Courtois hield de Belgen een paar keer recht. Kon niets doen aan de drie tegengoals.

Dedryck Boyata – 4
Kreeg nog eens zijn kans bij de Rode Duivels, maar greep die niet. Deed zijn best, maar mist het niveau om een certitude te zijn bij de nationale ploeg.

Laurent Ciman – 1,5
Dat Ciman geen Jan Vertonghen, Toby Alderweireld of Vincent Kompany is, is niet erg. Maar de Ciman van vrijdag tegen Mexico is ruim onvoldoende als back-up op het WK. Zag sterretjes tegen Hirving Lozano. Werd keer op keer in de luren gelegd. Opbouwend bakte Ciman er ook weinig van. Leverde haast elke bal in.

Thomas Vermaelen – 4,5 
Eerlijk? We hadden een beetje medelijden met Vermaelen. Speelde als linkse centrale verdediger en kon zo amper de steekjes opvangen van zijn twee kompanen achteraan. Mist duidelijk matchritme en dat is niet vreemd. Hopelijk verlaat hij tijdens de winter (tijdelijk) Barcelona. Anders wordt Rusland een probleem.

Thomas Meunier – 4,5 
Tijdens de afgelopen wedstrijden blonk Meunier haast telkens uit. Ditmaal was de rechterflankspeler een schim van zichzelf. Zijn gekende rushes kwamen er niet uit. Liet ook verdedigend een paar steekjes vallen.

Nacer Chadli – 4
Op rechts kwamen de Belgen er niet door, op links ook niet. Chadli kan veel beter, maar het kwam er tegen Mexico niet uit.

Kevin De Bruyne – 5,5
De uitblinker van Manchester City mocht enkel de eerste helft spelen. Zocht opnieuw naar zijn eerste goal bij de nationale ploeg sinds lang. Helaas voor hem stonden Ochoa en de paal in de weg.

Axel Witsel – 3
Kon opnieuw niet overtuigen. Witsel speelde vooral erg zwak in de eerste helft. Bracht weinig diepgang en hielp achterin ook weinig mee.

Youri Tielemans – 3
Mogelijk de zwakste interland van Tielemans. Kon zijn stempel niet drukken. Zijn handelsmerk, een goede pas, kwam er niet uit.

Romelu Lukaku – 7,5
Vervulde zijn rol perfect. Scoorde twee keer en was ook betrokken bij de goal van Eden Hazard. Had wel geluk dat hij niet uitgesloten werd na natrappen.

Eden Hazard – 8
Hazard amuseerde zich weer op het veld. Hij had er zin in en dat was duidelijk te zien. Bekroonde zijn sterke wedstrijd met de openingsgoal. Met deze Hazard op het WK kan het leuk in Rusland worden.

Mousa Dembélé – 6 
Viel goed in, bracht meer diepgang in het spel van de Rode Duivels. Viel in het slot een beetje terug.

Dries Mertens – 7
Bij Napoli fungeert Mertens al een tijdje als afwerker, maar kan ook nog altijd het balletje perfect voor doel brengen. Met twee assist kan Mertens terugkijken op een goede invalbeurt.

De invalbeurten van Thorgan Hazard en Divock Origi waren te kort om te beoordelen.

Welke cijfers geven jullie de Rode Duivels? Zet het bij de reacties.