Rode Duivels hebben stevige brok aan Mexicanen

10-11-2017 22:34
5

De Rode Duivels hebben vrijdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd ter voorbereiding van het WK 2018 in Rusland. In een amusante wedstrijd tegen Mexico werd het 3-3. De Belgische doelpuntenmakers van dienst waren Romelu Lukaku en Eden Hazard.

De Rode Duivels konden tegen Mexico niet op hun sterkste beginnen. Roberto Martinez moest noodgedwongen met een onuitgegeven achterhoede beginnen. De heren Laurent Ciman, Thomas Vermaelen en Dedryck Boyata hadden het negentig minuten knap lastig.

Gelukkig waren de offensieve jongens wel bij de les. Vooral Eden Hazard was een gesel voor de Mexicaanse verdediging. De kapitein van de Rode Duivels bracht ons land ook op voorsprong. Hazard zette zelf de actie op en reageerde scherp nadat een schot van Romelu Lukaku werd gekeerd door Guillermo Ochoa van Standard.

Strafschop door Ciman
Mexico liet zich evenwel niet doen en vocht zich terug in de match. Het had wel een strafschop nodig om op gelijke hoogte te kopen. Ciman ging aan het truitje hangen en mocht blij zijn met slechts geel. De bal ging wel op de stip. Andres Guardado zette deze feilloos om.

In de 55e minuut zorgde Lukaku voor de 2-1. Mertens kapte zich goed vrij en bracht goed voor. Lukaku deed daarna de rest met zijn knie. Nog geen twee minuten later stond het al 2-2. Hirving Lozano rolde de Belgische defensie op en knalde de bal hard in de rechterhoek. De Mexicaan van PSV was nu helemaal ontketend, want vijf minuten later zorgde opnieuw Lozano voor de 2-3.

Natrappen en goal Lukaku
Werk aan de winkel voor onze Rode Duivels dus. Na een erg dominante tien minuten van de Mexicanen probeerden ze onder de druk uit te komen. Een schot van Mertens werd gestopt door Ochoa. Lukaku ontsnapte daarna aan rood. Hij trapte na. Gelukkig voor de Belgen hield  scheidsrechter Mazzoleni de rode kaart op zak. Twee minuten later deed Lukaku het Koning Boudewijnstadion immers opnieuw dansen. Na een perfecte voorzet van Mertens tikte hij de 3-3 binnen.