Vanhaezebrouck zet spelers uit de wind: “Dan kreeg Poulain geel”

Vanhaezebrouck zet spelers uit de wind: “Dan kreeg Poulain geel”

06-11-2017 23:04
11

Na Anderlecht – Club Brugge mocht de thuisploeg klagen na een onterechte afgekeurde goal. Bij de bezoekers vonden ze dan weer dat een paar spelers van Anderlecht rood moesten krijgen. Bij Extra Time ging Hein Vanhaezebrouck in op beide onderwerpen.

Hamdi Harbaoui zag voor de rust een doelpunt onterecht afgekeurd worden voor buitenspel. "Het was een doelpunt, maar ik blijf erbij dit is heel moeilijk voor de lijnrechter", deed Vanhaezebrouck ruiterlijk de zaak af.

Iedereen doet het
Dan waren er ook nog de elleboogstoten van Anderlecht. Over de elleboog van Harbaoui zei Vanhaezebrouck het volgende. "Als je springt gaan je armen mee. Iedereen doet dit. Het geel kan ik begrijpen, maar dit was geen rood. Poulain springt te traag, was hij eerder in de lucht dan had hij zijn elleboog gebruikt en geel gepakt."

"Ik vind niet dat wanneer er contact is, dat je meteen moet roepen dat het rood is. Uros Spajic zijn actie was minder natuurlijk, maar dat was ook geen rode kaart waard."

Nieuwe trend in Europa
Volgens Vanhaezebrouck zijn de scheidsrechters te streng in ons land. "In Europa wordt er minder en minder gefloten. Zelfs duwen in de rug mag er. Als wij in België ons gaan aanpassen, komen we zeker te kort in Europa. Lardot en co laten nu almaar meer toe. Ik juich dat toe. Maar ik geef ook toe, het is niet omdat je meer duels gaat winnen, dat Belgische clubs meer gaan winnen in Europa."

Lees ookVanhaezebrouck gelooft in speler: "Hij komt terug, dat zie je nu al"