Hanni had PSG op zijn cv kunnen hebben: Maar liever op avontuur in Turkije

Hanni had PSG op zijn cv kunnen hebben: "Maar liever op avontuur in Turkije"

31-10-2017 10:21

Dinsdagavond kijkt RSC Anderlecht voor de tweede keer in oktober Paris Saint-Germain in de ogen. Na de 0-4 uit de heenmatch maken de Brusselaars zich weinig illusies, al blijft het voor velen natuurlijk een speciale wedstrijd. Dat geldt zeker voor Sofiane Hanni.

De Algerijnse Fransman groeide op in Parijs. Op een gegeven moment in zijn carrière toonde PSG zelfs interesse, maar Hanni wees dat af. "De reden was simpel", vertelt Nadia, zijn moeder, bij Het Laatste Nieuws. "Sofiane zou bij PSG niet mogen meetrainen met de A-kern. Hij kwam in de ogen van de toenmalige bestuursleden enkel voor de beloften in aanmerking. Hoe kon hij dan progressie boeken? Dan ging hij liever het avontuur aan in Turkije. Hoe graag hij in ook Parijs was en is."

Een contract bij PSG lijkt nu wat te hoog gegrepen, maar dinsdagavond schitteren in het Parc des Princes, dat zou misschien wél kunnen lukken. Al geeft vader Nordine hem daarvoor nog een gouden tip mee. "Hij zou nóg beter worden, mocht hij iets egoïstischer zijn. Met zijn schot, met links en met rechts, zou hij toch vaker aan zichzelf moeten denken? Vooral in de Champions League. En al zeker in zijn achtertuin", geeft papa zijn zoon mee.