'Bij RSCA remden ze mij af, maar zoals ik nu speel zou ik titularis zijn'

'Bij RSCA remden ze mij af, maar zoals ik nu speel zou ik titularis zijn'

25-10-2017 08:34
1

Het is op zijn minst een opvallende ontwikkeling te noemen. Van de Idrissa Doumbia die bij Anderlecht twijfelend voetbal bracht, is er bij Zulte Waregem niets meer te vinden. De Ivoriaanse middenvelder lijkt een herboren man. Een man die dankzij Francky Dury weer geniet van het voetbal.

Bij Anderlecht had de middenvelder het bijzonder moeilijk onder René Weiler. Doumbia kreeg een kans, maar viel al snel uit de basis. "Bij Anderlecht remden ze me af", zegt hij in Het Nieuwsblad. Er kwam een oplossing, een uitleenbeurt aan Zulte Waregem. "Na één gesprek met de coach ging ik helemaal overstag"

"Zijn hele project, de ambities, de manier van werken, het traject dat hij voor mij uitstippelde… Hij zei: Zó hoog kan je eindigen. Hoe hoog ik zou willen? De Premier League!  Ik speel ook elke match, dat geeft een heel ander gevoel. Het combinatievoetbal is ook op mijn lijf geschreven en ik krijg hier alle aandacht en liefde die ik nodig heb. C'est parfait", klinkt het enthousiast.

De middenvelder zit nu ook boordevol vertrouwen, dat is er ook duidelijk aan te zien. "Zoals ik nu speel, zou ik titularis zijn bij Anderlecht, zeker weten. Maar het enige wat nu telt, is Zulte Waregem", besluit hij.