'Antwerp-spelers werden bekogeld met stenen, slijk en grasklompen'

'Antwerp-spelers werden bekogeld met stenen, slijk en grasklompen'

20-10-2017 08:15
7

De wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp FC wordt zondag onder hoogspanning afgewerkt. Voor de fans van beide clubs is dit dé wedstrijd van het jaar. Het Nieuwsblad weet waar de hevige rivaliteit vandaan komt.

Zondag krijgt Club 'The Great Old' over de vloer. De fans van beide teams kunnen elkaars bloed ruiken. Maar waar komt de haat nu eigenlijk vandaan? De aanleiding is een uit de hand gelopen wedstrijd in 1908. Na de wedstrijd werden de spelers van Antwerp ineens aangevallen door de Brugse fans. Honderden fans van Brugge troepten samen en bekogelden de spelers van Antwerp met stenen, slijk en grasklompen.

Daarbij geraakten drie Antwerp-spelers afgezonderd. Zij kregen allerlei rake klappen. Eén van de spelers, middenveler Jules Suetens, werd zelfs bewusteloos teruggevonden in de gracht. Gelukkig konden de spelers in veiligheid gebracht worden door voorzitter Alphons Demeulemeester. Met zijn auto bracht de man alle gewonden naar het station.

Sindsdien is de afkeer tussen beide teams alleen maar groter geworden. Al verwijzen de mensen van Club naar een eerder incident in 1907. Toen zouden de Antwerp-fans al klappen uitgedeeld hebben. Maar daar zijn helaas geen schriftelijke bewijzen van. Het wordt zondag ongetwijfeld een partij op het scherpst van de snee, zowel op als naast het veld.