Hasi en Van den Brom schetsen zeer negatief beeld van Anderlecht-scouting

Hasi en Van den Brom schetsen zeer negatief beeld van Anderlecht-scouting

18-10-2017 11:52
3

In de afgelopen jaren kwam er veel kritiek op de scoutingscel van Anderlecht. Deze zou onvoldoende zijn. Ex-coaches John van den Brom en Besnik Hasi bevestigen uit ervaring dat de scouting niet top was.

"Ik herinner mij dat Mitrovic het enige alternatief was dat we hadden om het vertrek van Mbokani op te vangen'', laat Van den Brom weten aan Het Laatste Nieuws. De Nederlandse coach was ook niet content over de selectie waarin hij in zijn tweede seizoen moest werken. "In mijn eerste jaar had ik een goed uitgebalanceerd elftal. In mijn twééde jaar...'', klinkt het kritisch.

Hasi, de toenmalige rechterhand van Van den Brom, vertelt dat zij zelfs samen Aleksander Mitrovic zijn gaan scouten. "Het klopt dat John en ik die zomer naar Belgrado zijn geweest om Mitrovic te scouten op basis van één wedstrijd. Want we moesten snel beslissen, en er was geen plan B'', is ook hij weinig positief over de scouting van paars-wit.

Van den Brom herinnert dat ze enig overhaast Mitrovic binnen hebben gehaald. ''Hij speelde die ene match niet eens zó goed. Ik geef toe dat we deels 'ja' zeiden omdat we zoiets hadden: 'Anders is 't niks.'" Hasi neemt het scoutingsapparaat van zijn voormalige werkgever toch enigszins in bescherming. "Ga er maar aanstaan als scout van Anderlecht - een sterke, betaalbare spits halen, terwijl heel Europa dat net zoekt. Ik zou die job niet willen doen."