Boskamp geeft Verheyen gelijk in zaak-Svilar: Gezeik mag stoppen

Boskamp geeft Verheyen gelijk in zaak-Svilar: "Gezeik mag stoppen"

18-10-2017 09:39
2

De kans bestaat dat Mile Svilar nooit voor de Rode Duivels zal spelen. Zijn vader Ratko gaf aan dat Servië zeker een optie is voor de jonge doelman. Gert Verheyen zette Svilar eerder naast de U19-selectie. Hij krijgt nu de steun van Johan Boskamp.

"Geertje heeft helemaal gelijk", is de Nederlandse analist klaar en duidelijk. "Als je noch het lef, noch het fatsoen hebt om je trainer terug te bellen dan houdt het op. Als je alles accepteert van die jongens, waar kom je dan terecht?" Boskamp vindt dat de entourage van de jonge speler ook schuld treft. "Het probleem vandaag is de omgeving van die jonge spelers. De ouders en makelaars."

De speler zelf heeft dan ook niet veel te zeggen over zijn carrière. "Vader Svilar is er altijd bij, dag en nacht. Die neemt toch de beslissingen?", aldus Boskamp in Het Nieuwsblad. Dat talenten als Svilar alsnog van nationale ploeg veranderen, kan volgens de analist makkelijk vermeden worden in de toekomst. "Het is simpel: zodra een speler een land in de jeugd heeft vertegenwoordigd, zou hij nadien niet meer mogen veranderen. Klaar", besluit een duidelijke Boskamp.