Kiest Belgisch toptalent voor Servië? “We hebben contact”

Kiest Belgisch toptalent voor Servië? “We hebben contact”

18-10-2017 07:54
3

Het zijn drukke tijden van Mile Svilar. De 18-jarige doelman verliet met slaande deuren Anderlecht en komt nu uit voor Benfica. Voor de Belgische U19 werd hij niet meer opgeroepen. Al zijn er nog andere opties voor de zoon van Ratko Svilar, aldus Het Nieuwsblad.

Afgelopen weekend maakte Svilar zijn debuut bij Benfica. Daarmee is hij de jongste doelman ooit in het doel bij de Portugezen. Woensdagavond kan de ex-Anderlecht doelman nog een record breken. Indien hij mag spelen tegen Manchester United, wordt hij de jongste doelman ooit in de Champions League.

Bij de nationale U19 is Svilar niet meer welkom. Nadat hij enkele telefoontjes van bondscoach Gert Verheyen negeerde, besloot die dat Svilar niet meer hoefde te komen. "Ik heb hem tien keer gebeld. Als hij niet reageert, trek ik mijn conclusies", klonk het. Vader Ratko liet al weten dat Servië ook een optie is voor zijn zoon.

Mooie toekomst
De ex-doelman van Antwerp maakt deze mogelijkheid nu ook concreet. De sportief directeur van de Servische bond, Goran Bunjevcevic, geeft aan dat Svilar nauwlettend in de gaten wordt gehouden. "We hebben contact met zijn vader. We plannen binnenkort een ontmoeting in Lissabon. We zijn ervan overtuigd dat hij een mooie toekomst van het Servische voetbal vertegenwoordigt", verklaart hij.

België dreigt één van zijn grootste talenten kwijt te spelen. Er blijft wel nog één optie over. Indien Johan Walem Svilar oproept voor de U21, zal hij mogelijks toch voor België kiezen. Voor de A-kern is het nog te vroeg.