City-aanvaller 'geloofde' voorstel voor ruildeal niet: 'Guardiola is eerlijk'

City-aanvaller 'geloofde' voorstel voor ruildeal niet: 'Guardiola is eerlijk'

16-10-2017 16:14

Raheem Sterling heeft afgelopen zomer niet gedacht aan een vertrek bij Manchester City. De Engelse aanvaller kreeg veel vertrouwen van manager Pep Guardiola en wilde derhalve niet luisteren naar een voorstel van Arsenal-manager Arsène Wenger.

Arsenal zou Sterling willen hebben in ruil voor Alexis Sánchez en een geldbedrag. "Toen Arsenal interesse toonde hoefde ik niet met Guardiola te spreken, want dat had ik daarvoor al gedaan", zegt Sterling onder meer tegen Daily Mail. "Ik werd op een dag wakker, hoorde van het voorstel maar geloofde het niet. Guardiola is een eerlijke man en ik hoefde me geen zorgen te maken."

Sterling is blij dat hij afgelopen zomer gewoon in Manchester gebleven is. "Ik heb voor vijf jaar getekend en ik heb nu nog bijna drie jaar over. Ik ben hier met een geweldige manager en een geweldig team. Ik blijf leren en groeien", aldus de aanvaller, die met City goed aan het seizoen begonnen is. Guardiola en consorten staan bovenaan in de Premier League en in de Champions League.