Vanhaezebrouck laat Anderlecht één helft swingen en winnen

Vanhaezebrouck laat Anderlecht één helft swingen en winnen

13-10-2017 22:19
6

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn debuut als trainer van Anderlecht niet gemist. Paars-wit haalde het vrijdag van KV Mechelen met 3-4. Vooral in de eerste helft maakte Anderlecht 2.0 indruk Achter de Kazerne.

Vanhaezebrouck gooide de verdedigende tactiek van René Weiler overboord. Ook aan de 'basisploeg' van Nicolas Frutos sleutelde hij. Sven Kums, Adrien Trebel en Pieter Gerkens mochten beginnen. Leander Dendoncker kreeg dan weer een nieuwe rol. Voorin mochten Henry Onyekuru en Łukasz Teodorczyk zich uitleven. Sofiane Hanni moest het spel verdelen.

De tactiek van Vanhaezebrouck wierp al snel zijn vruchten af. Nog voor het kwartier om was, stonden de bezoekers al op voorsprong. Gerkens scoorde zijn eerste in paars-witte loondienst. Onyekuru verdubbelde meteen daarna de score. Een afgeweken schot van Rob Schoofs bracht heel even de spanning terug in de match, maar Onyekuru en Teodorczyk leken nog voor de pauze alle twijfel weg te nemen.

Na de koffie drukte Anderlecht minder het gaspedaal in. Toch kreeg het dé kans op de 1-5. Teodorczyk zag evenwel zijn poging op een vreemde manier van de lijn gekeerd worden. Meteen daarna tekende Nicklas Pedersen voor de 2-4. Ondanks de tegentreffer leek Anderlecht niet al te veel van de wijs. Het speelde rustig de match uit. Toch schrok het op toen Boureima Bande in de extra tijd de 3-4 maakte. Alhoewel. Meteen na de Mechelse goal liet Teodorczyk oog in oog met Colin Coosemans een geweldige kans liggen en lepelde invaller Nicolae Stanciu een bal op de lat.

Lees ook: Anderlecht in rouw: clublegende is overleden op tachtigjarige leeftijd