Lukaku en De Bruyne bijten in het zand: Kane troeft Rode Duivels af

Lukaku en De Bruyne bijten in het zand: Kane troeft Rode Duivels af

13-10-2017 14:01
1

Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne hebben er allebei een geweldige maand september opzitten in de Premier League. De fans verkozen de spits van Manchester United dan ook tot Speler van de Maand, maar een panel specialisten dacht er anders over en koos voor Harry Kane. 

Lukaku was in september goed voor vier doelpunten in de competitie. Daarin wordt hij wel afgetroefd door de aanvaller van Tottenham, die er zes in het mandje legde. Daarmee wiste de Engelsman een scoreloze augustus uit. Het levert Kane de stem van de specialisten op en hij werd uiteindelijk verkozen tot Speler van de Maand door de PFA. Nochtans had Lukaku eerder de stem van de supporters gekregen, maar dat bleek dus niet voldoende voor de hoofdprijs. 

Eerder moest Lukaku binnen de eigen club de eer al aan Anthony Martial laten. Ook Kevin De Bruyne behoorde tot de kanshebbers. De draaischijf van Manchester City loodste zijn ploeg naar ruime zeges tegen Liverpool, Watford en Crystal Palace. In de topper tegen Chelsea zorgde De Bruyne voor het enige doelpunt. Zijn coach Pep Guardiola kreeg de prijs voor de beste trainer in september.