OFFICIEEL: Frutos neemt afscheid van Anderlecht

OFFICIEEL: Frutos neemt afscheid van Anderlecht

03-10-2017 16:20
3

Herman Van Holsbeeck bevestigde zonet dat Nicolas Frutos geen assistent wordt van Hein Vanhaezebrouck. De Argentijn verlaat de club. Ook David Sesa en Thomas Binggeli, de twee assistenten van René Weiler, werken niet meer voor Anderlecht. "Vanaf morgen gaan we op zoek naar een assistent. Yves Vanderhaeghe was in beeld, maar verkiest zijn carrière verder te zetten als een T1."

Van Holsbeeck gaf meteen meer uitleg over de situatie van Frutos. "Hein wilde hem als assistent en sprak met hem. Nicolas heeft erover nagedacht en vervolgens besloten om niet in te gaan op het voorstel. Hij haalde ook familiale redenen aan. Het contract met Frutos wordt dan ook stopgezet. We nemen ook afscheid van David Sesa en Thomas Binggeli."

Vanhaezebrouck bevestigde de woorden van zijn baas. "Hij was ideaal geweest. Hij kent de spelers en het huis. We hebben een goed gesprek gehad en ik had hem graag gehouden. Maar hij gaf aan dat er familiale redenen speelden en dat hij wat rust wilde. Ik heb gezeg dat hij een mooie toekomst voor hem heeft. Hij is heel ambitieus en dat was ik ook toen ik jong was. In België wordt dat echter niet altijd goed onthaal."