Coucke reageert na het ontslag van Vanderhaeghe: Geen positieve evolutie

Coucke reageert na het ontslag van Vanderhaeghe: "Geen positieve evolutie"

19-09-2017 19:10
5

Marc Coucke schreeuwde het de afgelopen weken van de daken, hij had vertrouwen in Yves Vanderhaeghe. Toch kwam dinsdag het grote woord naar buiten. KV Oostende heeft zijn trainer ontslagen. Via de website van KVO heeft Coucke nu gereageerd op het ontslag. 

Na een mindere start klonk het bij KV Oostende dat Vanderhaeghe tien speeldagen de tijd ging krijgen om de trein weer op de rails te krijgen. "We hoopten dat ons signaal toen een gunstige flow zou teweegbrengen en de stress in de ploeg zou kunnen wegnemen", aldus Coucke. "Maar in beide wedstrijden bleek dat dit niet voldoende was om het tij te keren. We zagen geen positieve evolutie in het spel en in de resultaten. De voorbije dagen hebben we dan een aantal gesprekken gehad, waaruit blijkt dat er echt geen andere oplossing meer mogelijk was."

"We hadden echt gehoopt dat we met Yves een lange tijd konden doorgaan als coach. Hij schreef met de club ongetwijfeld het mooiste hoofdstuk uit de geschiedenis van KV Oostende. En dat vergeten we niet. Vandaar ook dat we de coach al die tijd zijn blijven steunen. Persoonlijk had ik ook altijd een zeer goeie band en open gesprekken met Yves Vanderhaeghe. Maar we moeten deze beslissing nemen in het belang van de club."

Lees ook: 'KV Oostende sprak al met twee grote namen om Vanderhaeghe op te volgen'