Lokeren-huurling ontploft helemaal in Thailand, lost hij scorend probleem op?

Lokeren-huurling ontploft helemaal in Thailand, lost hij scorend probleem op?

19-09-2017 16:15

Lokeren kende een moeilijke start van het seizoen, met zeven punten uit zeven wedstrijden. Bovendien scoren de Waaslanders niet al te vlot, met negen doelpunten in totaal. Daarvan maakte Marko Miric er vier. Ondertussen scoort de uitgeleende Jaja Coelho aan de lopende band. 

De 31-jarige Braziliaan werd door Lokeren afgelopen winter op uitleenbasis naar het Thaise Buriram United gestuurd, nadat hij bij Lokeren teleurstelde. De clubhopper zat daarmee aan zijn 15e club uit zijn carrière, maar kent er wel hoogdagen. Coelho scoort in Thailand aan de lopende band, weet Het Nieuwsblad. 

De aanvaller kwam in 27 wedstrijden in actie. Hij verscheen telkens aan de aftrap en maakte maar liefst 27 doelpunten, één per match dus. Daarmee is hij goed voor 40% van de goals die zijn club maakt. Daarnaast was hij ook nog eens goed voor elf assists. Vooral de laatste weken vindt hij blindelings de weg naar doel, met elf doelpunten in vier matchen. Buriram staat weinig verrassend aan de leiding in de Thaise competitie. 

De huurovereenkomst van de spits loopt op 30 november af. Buriram, de ex-ploeg van Frank Acheampong, heeft wel een aankoopoptie en lijkt die te willen lichten gezien de supervorm van Coelho. Al is het niet ondenkbaar dat ze bij Lokeren willen proberen de spits te overtuigen om terug te keren naar Daknam. Daar kan hij proberen de doelpuntenproductie op te voeren.