Vanhaezebrouck heeft slecht nieuws voor bankzitters: Ben daar niet zeker van

Vanhaezebrouck heeft slecht nieuws voor bankzitters: "Ben daar niet zeker van"

19-09-2017 12:45

Ook AA Gent begint woensdag aan zijn bekercampagne, het moet het opnemen tegen de amateurs van ASV Geel. Hein Vanhaezebrouck is op zijn hoede, want de Croky Cup wordt dit seizoen een belangrijk doel voor hem.

Europees speelt Gent niet meer mee, de competitie is voorlopig een drama. Er blijft dus weinig over voor Vanhaezebrouck. "De beker is nu een heel belangrijk target. We hebben al een target gemist en in de competitie staan we er niet zo goed voor. De beker blijft natuurlijk de kortste weg naar Europa. In zeven matchen kan je rechtstreekse kwalificatie afdwingen", vertelt hij op zijn persconferentie.

Geluk wordt wel een belangrijke factor in de campagne van AA Gent. "Natuurlijk speelt de loting ook mee. Je moet wat geluk hebben. Zie Zulte Waregem vorig jaar bijvoorbeeld. We hebben nu ASV Geel, een amateurteam geloot maar we spelen op verplaatsing én tegen een ploeg met een goeie bekerreputatie."

De Belgische topclubs spelen vaak met een paar B-spelers in de Beker, maar in het geval van Gent zal dat niet gebeuren. "Of ik veel ga wisselen? De geblesseerden ja. Normaal zou ik dat doen maar in de gegeven omstandigheden ben ik er niet zo zeker van."