Degryse mengt zich ook in de discussie: ''Rare keuze werd snel afgestraft''

  Degryse mengt zich ook in de discussie: ''Rare keuze werd snel afgestraft''

  woensdag 13 september 2017 om 13:15

  De dag na de 3-0 nederlaag bij Bayern München blijft het meningen en reacties over René Weiler regenen. De trainer van Anderlecht ligt onder vuur, nadat hij Sven Kums opstelde als centrale verdediger. Kums kreeg na elf minuten al rood, waardoor deze keuze rampzalig uitpakte. Marc Degryse is ook scherp voor Weiler.

  ''Weiler zei vooraf dat Kums nog centraal gespeeld heeft, maar ik kan me niet herinneren dat hij dat achteraan deed. Het is een groot verschil of je het foutje dat Kums op Lewandowski maakte op het middenveld begaat of achteraan. De rare keuze met Kums werd zo heel snel afgestraft en van dan af speelde Anderlecht helemaal een verloren wedstrijd'', analyseert Degryse voor Het Laatste Nieuws.

  Achteraf denkt Degryse dat het helemaal niet nodig was om voor een extra man achteraan te kiezen. ''De Duitsers speelden matig, met veel slordigheden en slechte voorzetten. Dat stelde des te meer de vraag of die derde centrale verdediger van Anderlecht wel nodig was. Na de uitsluiting van Kums bleek dat Spajic en Deschacht Lewandowski onder controle hadden. Het waren eerder de middenvelders van Bayern die in de gaten moesten gehouden worden. In plaats van Kums achteraan te zetten, had Weiler hem op het middenveld kunnen gebruiken'', oordeelt de ex-Rode Duivel.

  Tot slot denkt Degryse aan 'wat als'. ''Met tien bewezen ze dat ze hun mannetje konden staan, maar het jammere blijft dat we nooit gaan weten wat er gebeurd zou zijn als Anderlecht normaal aan deze wedstrijd begonnen was. En dat is het slechtste gevoel dat je als speler kan hebben: dat je nooit zal weten tot wat je in staat was geweest als je op een normale manier gespeeld had.''

  Lees meer over:RSC Anderlecht

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Degryse mengt zich ook in de discussie: ''Rare keuze werd snel afgestraft''