'Gent is de ziel van het volk aan het kwijtspelen, voetbal is project geworden'

'Gent is de ziel van het volk aan het kwijtspelen, voetbal is project geworden'

11-09-2017 17:50
2

Bij Gent had men ongetwijfeld wel een anders seizoensbegin in gedachten. De Buffalo's blijven in een sukkelstraatje zitten en raken er maar niet uit. Hugo Camps begint stilaan te vrezen voor het Gentse voetbal.

'Ook tegen KRC Genk konden de Buffalo's niet winnen. De ex-kampioen blijft hangen op de voorlaatste plaats met 3 op 18. En dus rijst de vraag: zou Hein in een verloren moment al eens aan opstappen hebben gedacht', vraagt Camps zich af in Het Laatste Nieuws.

'In zijn officiële optreden blijft hij even pontificaal als altijd. Hij kan zich niet voorstellen dat er ook maar iemand zou twijfelen aan zijn positie. Elke kritiek voert hij schouderophalend af naar het afvoerputje van achterklap. Vanhaezebrouck lijkt wel getranscendeerd tot standbeeld. Of is het alleen nog schijn?'

'De clubleiding van Gent zit ook pontificaal in het vel. Het koninkrijk AA Gent. Maar soms snijden barre cijfers in het vlees. Ook in de wandelgangen rommelt het. Erger dan schrale puntenoogst is dat Gent de ziel van het volk aan het kwijtspelen is. Voetbal is in de Arteveldestad een project geworden. Glaciaal, kil', aldus Camps.