Wilmots gaat pijnlijk onderuit, Mbemba en Mpoku staan aan het kanon

Wilmots gaat pijnlijk onderuit, Mbemba en Mpoku staan aan het kanon

05-09-2017 22:15
2

De start van Marc Wilmots bij Ivoorkust verloopt niet van een leien dakje. De ex-bondscoach van de Rode Duivels ging opnieuw onderuit tijdens de Afrikaanse kwalificaties voor het WK in Rusland.

De Ivorianen verloren op eigen veld met 1-2 van Gabon, dat de klus zonder sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang moest klaren. Beide ploegen speelden vorige week nog tegen elkaar en toen wonnen de troepen van Wilmots makkelijk met 0-3. Dinsdag stonden de Olifanten aan de pauze al 0-2 in het krijt, na doelpunten van Axel Meye en Mario Lemina.

Op slag van rust kreeg Lloyd Palun echter rood, waardoor Gabon een volledige tweede helft met een man minder speelde. Ivoorkust kon daar niet van profiteren. Invaller Maxwell Cornet slaagde er nog in de aansluitingstreffer te maken, maar verder kwamen de Ivorianen niet mee. Ook de inbreng van STVV-spits Yohan Boli kon daar niets aan veranderen.

Met zeven punten uit vier wedstrijden blijft Ivoorkust wel aan de leiding in groep C van de Afrikaanse kwalificaties voor het WK. Marokko volgt echter op slechts één puntje. Beide landen ontmoeten elkaar in Ivoorkust op de laatste speeldag (6/11). Enkel de groepwinaars zijn zeker van een ticket voor het WK.

Mpoku en Mbemba
In groep A van de Afrikaanse kwalificaties heeft DR Congo op eigen veld 2-2 gelijkgespeeld tegen Tunesië. Voor de thuisploeg stonden Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) en Paul-José M'Poku (Standard) aan het kanon. Met nog twee speeldagen te gaan staat DR Congo op de tweede plaats, drie punten achter leider Tunesië. 

Lees ook: Lior Refaelov speelt negentig minuten, maar gaat nipt onderuit met Israël