'Ex-Bruggeling enorm in trek, na Portugal lonkt nu ook Engeland'

'Ex-Bruggeling enorm in trek, na Portugal lonkt nu ook Engeland'

Nicolas Castillo brak dan niet helemaal door bij Club Brugge, maar over onze grenzen heen speelt hij zich in de kijker van heel wat ploegen. Na avonturen in Chili en Mexico lonkt nu de Premier League.

De Chileense aanvaller vond bij Universidad de Catolica in Chili snel terug zijn scorend vermogen. Het leverde hem een transfer naar het Mexicaanse PUMAS op, waar hij ook blijft scoren. De 24-jarige spits was inmiddels al goed voor dertien doelpunten in twintig wedstrijden. Dat leverde hem interesse op van Sporting Lissabon, maar ook Engeland lonkt(e).

Zo meldt het Chileense CDF dat Burnley, de ploeg van Steven Defour, eraan dacht om Castillo naar Engeland te halen. De Engelse ploeg informeerde al naar zijn voorwaarden, maar kwam al snel te weten dat het moeilijk zal worden om hem tijdig een werkvergunning te bezorgen. Burnley staakte de pogingen om Castillo te halen, maar is hem nog niet vergeten.

De Engelse ploeg zou komende winter, met genoeg tijd om alles helemaal te regelen, nog een poging wagen om Castillo terug naar Europa te halen. Castillo heeft als speler van Club Brugge al een Europese tournee gemaakt. Hij werd eerst uitgeleend aan het Duitse Mainz, en daarna nog aan het Italiaanse Frosinone. Bij geen van beide clubs kon hij indruk maken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie